Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzeszków piniowych
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm na kawałki, plus dodatkowa ilość, w płatkach, do podania
-
1 pęczek naci marchewki młodej, ekologicznej (60-90 g), umytej i osuszonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ząbek czosnku
-
600 - 800 g marchewki pokrojonej spiralizerem na wstążki (patrz wskazówka)
-
400 g wody
-
pomidorek koktajlowy przekrojone na pół (ok. 250 g), do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
644 mg
Białko
11 g
Kalorie
1873 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1 godz.
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
1 godz. 50 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min